En hyresgästs guide till en lyckad onlinevisning

Lär dig mer om våra digitala visningar på Hemavi med denna guide. Från att förbereda dig inför videosamtalet till att prata med hyresvärden, här lär vi dig allt du behöver veta för en lyckad onlinevisning.

En hyresgästs guide till en lyckad onlinevisning

Den digitala visningen på Hemavi är ett bra och enkelt sätt för dig att se rummet du är intresserad av samt att få möjlighet att prata med dina nya rumskamrater. Detta säkerställer att ni är en bra matchning innan du fortsätter med bokningen. Här har vi samlat lite tips och trix som gör att får du ut det mesta av din onlinevisning:

Visningar på Hemavi är alltid digitala och det finns även alltid med en medarbetare från Hemavi som hjälper till att säkerställa en både effektiv och smidig visning för bägge parter.

1. Förberedelser inför visningen

PLATS 🏡 — Välj en tyst plats med bra belysning där du kan fokusera på videosamtalet utan några störningar. Detta kommer att göra det lättare för dig att göra ett bra intryck på hyresvärden och samtidigt förbättra kvaliteten på videosamtalet.

VIDEOSAMTAL OCH ENHET 📱 — Du kommer att få en länk till det digitala mötet som kan öppnas på din mobiltelefon eller dator. Använd vad som passar dig bäst och som har en fungerande kamera, mikrofon samt stabil internetanslutning. Om du använder en mobiltelefon, se till att du har laddat ner 'Google Meet'-appen innan samtalet.

2. Under visningen

INTRODUKTIONER 🖖 — Börja med att introducera dig själv. Dela med dig av lite detaljer om ditt arbete/studier, hobbies och även vad du söker i en rumskamrat och ett boende.

OM HYRESVÄRDEN 🙋‍♀️ — Vad skulle du vilja veta om hyresvärden? Ge dem möjligheten att berätta mer om sig själva.

VISNING 🏡 — Hyresvärden visar både rummet och de gemensamma utrymmena i lägenheten/huset. Följ med noga och notera skicket på rummet, de gemensamma utrymmena och bekvämligheter se om detta är i linje med vad du letar after. Ställ gärna frågor om något inte är klart eller kräver mer information från din sida.

HUSREGLER 📣 Var uppmärksam på de husregler som hyresvärden pratar om. Du kan givetvis ställa frågor om tysthet, städning, gemensamma ansvar eller andra aspekter som är viktiga för dig. Detta hjälper till att säkerställa en bra matchning mellan er och säkerställer även att ni är överens om vad som förväntas under hyresperioden.

HYRESKONTRAKT 📑 — Gå igenom detaljer för hyreskontraktet såsom hyresperioden, vad som ingår i hyran (el, vatten, wifi) och andra relevanta villkor. Berätta om dina preferenser gällande inflyttningsdatumet och längden av din vistelse.

3. Efter visningen

VAD HÄNDER HÄRNÄST? 🤨 — Om både du och hyresvärden tycker att det känns bra och ni vill fortsätta med processen så kommer Hemavi-medarbetaren som är med under videosamtalet att hjälpa till med nästa steg. Detta inkluderar bokningsprocessen, att signera hyresavtalet samt att koordinera gällande inflyttningsdetaljer.