Alla behöver en roommate!

Alla behöver en roommate!
Livet leker med en roommate!

Du sitter kanske ensam i din stora villa och ser framför dig hur du sakta krossas av bolån, elräkningar eller vuxna barn som behandlar dig som en levande bankomat? Eller har en skilsmässa lämnat dig med en dyr lägenhet som plötsligt är alldeles för stor för dina behov? Vad jag vill säga med dessa kanske något dystra exempel är att många människor behöver extra pengar OCH de har utrymme över. Man behöver inte vara ett geni för att komma på lösningen: hyr ut eventuella extra rum du har över, tjäna pengar och bli hyresvärd!

Nu står du plötsligt inför ett nytt problem. Du måste hitta stabila, sunda och anständiga hyresgäster. En roommate som med jämna mellanrum trampar sönder dina rabatter är fortfarande en dålig roommate, oavsett om dom betalar hyran i tid. Men oroa dig inte, det finns en rad omständigheter som talar till din fördel.

  • Omständighet nummer ett: studenter letar alltid efter billiga rum. Studenter är också i allmänhet väluppfostrade och har någon form av inkomst. Om du börjar känna dig gammal kommer en student att lära dig om de senaste trenderna, du kommer vara en stor framgång vid nästa släktträff. Men du måste hitta en student som går ihop med dig och din livsstil, det är här Hemavi kommer till undsättning. Hemavi har en enorm databas med de mest väluppfostrade, ekonomiskt stabila studenterna som söker bostad. Även om du letar efter en pank hippie, för att tillsammans återuppleva de gyllene åren, finns det säkert en sådan i Hemavis register.
  • Omständighet nummer två: roommates är underskattade. När du tänker på roommates tänker du kanske på vilda fester och dåligt beteende. Det är en kränkande Hollywood-stereotyp. Nuförtiden, med lite hjälp från Hemavi, kan du faktiskt välja hur din hyresgäst ska bete sig. Kanske har du ett stort hus med en separat entré till det uthyrda rummet, dessutom en begynnande medelålderskris? I så fall kommer en och annan vild fest inte att störa dig så mycket och i gengäld får du en större pool av hyresgäster att välja mellan. Å andra sidan, om din lägenhet är liten och din tinnitus blir värre för varje år, överväg en äldre hyresgäst eller en student med ett svårt fall av social fobi.
  • Omständighet nummer tre: du sätter villkoren! Att hyra ut ett rum till en främling kan vara en skrämmande tanke. Hemavi finns givetvis vid din sida men i slutändan är det fortfarande ett stort steg. Därför är det bra att påminna sig själv om vem som är chefen. Om du bara vill doppa tån, börja kortsiktigt. Hyr ut ett rum i två-tre månader. Om det inte skulle fungera är det bara att sparka ut hyresgästen när kontraktet löper ut! Om ett fastighetsimperium är slutmålet, hyr ut under en lite längre tidsperiod och se det som träning inför din kommande karriär. Bli bara inte nästa Trump.

Jag hoppas att ovanstående text visat på att det här med roommates inte är så farligt. Hemavi står redo att lista ditt rum och hitta den perfekta hyresgästen. Besök oss på Facebook och Instagram och fortsätt att läsa den här bloggen för fler roommate-relaterade tips och råd.