Att hyra ut ett rum med stil!

I det här blogginlägget tänkte jag försöka ge några allmänna tips på hur du kan piffa till din lägenhet och därmed maximera din pool av potentiella hyresgäster.

Att hyra ut ett rum med stil!
Bor någon verkligen så här?

Efter en rad blogginlägg om fördelarna med att hyra ut rum, dela sitt hem med främlingar samt ett allmänt lovprisande av Hemavi, tyckte jag att det var dags att byta ämne. Så idag ska vi prata om aktiemarknaden.

Det var ett skämt, jag föredrar att behålla mitt jobb (Redaktörens anmärkning: Jobb? Du kan ju drömma, praktikant.). Men vi kommer faktiskt att prata om en ny aspekt gällande att hyra ut en lägenhet, något jag tidigare inte skrivit om. Nämligen inredning. När du bor ensam är det upp till dig hur din lägenhet ser ut. Så länge du inte avlägsnar bärande väggar kan du välja exakt hur mycket eller hur lite tid du lägger på att inreda din lya. Det kvittar om "postapokalyptiskt helvete" är din definition av bra inredning.

Men när du planerar att hyra ut ett rum eller en lägenhet ökar dina chanser att hitta en hyresgäst dramatiskt om din lägenhet inte ser ut som tagen ur en Mad Max-film. Så i det här blogginlägget tänkte jag försöka ge några allmänna tips på hur du kan piffa till din lägenhet och därmed maximera din pool av potentiella hyresgäster.

Låtom oss börja med att prata lite om färg. Att välja färger på väggar och möbler är naturligtvis högst subjektivt. Så länge du undviker vissa ytterligheter, som att måla alla dina väggar svarta, kommer de flesta hyresgäster förmodligen acceptera en rad olika färgkombinationer. I värsta fall stämplas du som "excentrisk" men värre saker kan man kallas. Men om du vill verka hipp eller om du är en av dem som behöver bli tillsagd vad de gillar, kommer här ett hett tips. I december varje år utser Pantone "Årets färger". Naturligtvis har dessa färger riktigt pretentiösa namn, förra året var det Illuminating och Ultimate Grey. Allt du behöver göra är att vänta ett par veckor på årets avslöjande. Sedan är det bara att släppa lös färgerna i lägenheten.

Något som alltid är trendigt är växter så låt oss prata om dem härnäst. Växter ser inte bara bra ut, de projicerar till omvärlden att du är en vårdande själ. Du har en förmåga att ta hand om något levande vilket potentiella hyresgäster ser som ett plus. Naturligtvis är detta högst beroende på din förmåga att faktiskt hålla växterna vid liv så dom ser hyfsat attraktiva ut. Ingenting säger "jag har gett upp" mer än en ensam, död krukväxt. Om du håller dina växter vid god vigör kommer de att öka ditt välbefinnande och du kanske till och med får några ätbara frukter och blad på köpet. Var bara försiktig om din nya roommate behöver din garderob för ett odefinierat "växtprojekt" och sätter ett hänglås på dörren.

Låt oss avsluta detta blogginlägg med att nämna ordet "Japandi". Det är förståeligt om du stirrar på skärmen med ett tomt uttryck i ansiktet, det gjorde jag också när jag hörde ordet första gången. Det är i grunden en inredningsterm som beskriver en fusion mellan japanska och skandinaviska stilar. Resten av världen är särskilt avundsjuk på dessa två regioners estetik så de uppfann detta ord. Rent praktiskt betyder det: rena linjer, ljust trä, neutrala toner. Konst på väggen ska vara linjeteckningar och enkla former. Personligen skulle den här typen av inredning snabbt försätta mig i ett komatöst tillstånd men smaken är som baken!

Jag hoppas att ovanstående rader har inspirerat dig, särskilt om du snart ska hyra ut ett rum via oss på Hemavi. Om inte så vet du åtminstone vad Japandi betyder.

Det är dags för mig att säga adjö och på återseende. Stycket om Japandi gjorde mig sömnig. För en glad och upplyftande upplevelse besök Hemavi på Facebook och Instagram.