Goda flyttråd efter pandemi och elände!

Goda flyttråd efter pandemi och elände!
Att flytta måste inte vara stressigt!

De senaste 18 månaderna har, milt sagt, varit lite deppiga. En global pandemi tenderar att lägga en våt filt över saker och ting. Men nu, åtminstone i vårt lilla hörn av världen, ser det ljusare ut. Inga fler restriktioner innebär att vi kan återgå till vår tidigare livsstil och återigen sprida våra bakterier fritt. Vad detta också innebär är stora förändringar på hyresmarknaden.

Under pandemin stod rum och lägenheter tomma. Många isolerade sig, få var intresserade av att flytta. Minst av allt om flytten innebar ett delat boende med en eller flera rumskamrater, alla potentiella covid-handgranater. Jämför det med flyttfrenesin som äger rum nu. Människor söker rum och lägenheter över hela Sverige. Som hyresvärd är du plötsligt omåttligt populär.

Med den rockstjärnestatusen kommer ett visst mått av ansvar. Många nya hyresgäster har suttit isolerade i sina lägenheter under lång tid. Nu kommer dom ut i världen, yrvakna och förvirrade. Kanske har de ätit ohälsosamma mängder takeaway det senaste året och bär runt på några extra kilon. Eller så har de utvecklat ett ohälsosamt beroende av Microsoft Teams eller Google Meet. Som hyresvärd kommer du förmodligen möta några av dessa hyresgäster, människor som är lite extra känsliga gällande flyttstress.

Så efter att du har gjort ett par segervarv och firat hur många svar ditt rum fick på Hemavi, var lite extra försiktig när du berättar för någon att de tyvärr inte fick ditt rum. Du behöver inte skriva ett långt brev till dem, men tänk till lite extra när du levererar dåliga nyheter. Försök att svara på så många meddelanden du kan. Att inte få svar på ett meddelande du ägnat timmar åt att noggrant formulera är riktigt trist

När din nya roommate har flyttat in i ditt hus eller din lägenhet kommer säkerligen pandemin bli ett samtalsämne förr eller senare. Och eftersom ni båda använde Hemavi, kommer ni att vara perfekt matchade för en sådan diskussion! Hemavi skulle aldrig matcha dig med någon mindre begåvad som inte känner sin covid-19 från sin SARS. Eventuell resterande pandemistress kommer snart att försvinna eftersom julen snart är här, en högtid välkänd för sina stressreducerande egenskaper!

Och till alla hyresgäster där ute, det säger sig självt att du ska vara snäll mot alla stressade hyresvärdar du känner. Kanske är orsaken till denna stress plötslig rikedom, men ändå… Fortsätt besöka Hemavi på Facebook och Instagram så ses vi snart.