Pyssel som gör hemmet till anslagstavlan på Pinterest

I den här artikeln hittar du några idéer på pyssel som du och din roomie kan göra tillsammans för att plocka fram vårkänslan i lägenheten.

Pyssel som gör hemmet till anslagstavlan på Pinterest

Våren väntar runt hörnet och vi längtar efter den nya säsongen som aldrig förr. Nu när solen börjat titta fram känns det kanske också som om det är dags att uppdatera hemmet en aning. I den här övergångsperioden är vi sugna på att plocka fram pastellerna samtidigt som vi håller värmen tills vädret slår om på riktigt. Att få till mysfaktorn som sparats ner på Pinterest-anslagstavlan är faktiskt både enklare och billigare än vad man kan tro. I den här artikeln hittar du några idéer på pyssel som du och din roomie kan göra tillsammans för att plocka fram vårkänslan i lägenheten.

En tjock och härlig filt är inte bara användbar, det är också det enklaste sättet att förnya vardagsrummet med en färgklick. Välj en fräsch pastellfärg eller kanske en solig gul inför vårsäsongen och släng den slarvigt över soffan eller fåtöljen för rätt känsla. En filt är enkel att sticka själv, men för att det ska gå snabbare är det en bra idé att välja riktigt tjocka stickor och tillhörande garn. Ett annat smidigt sätt är att armsticka pläden, vilket inte kräver några stickor över huvud taget. Det är också ett bra sätt att klippa upp och använda gammal textil som ligger och skräpar längst inne i skåpen, vilket ger tygerna nya användningsområden och kräver inte heller några nyinköp över huvud taget.

Sökfras på YouTube: Armsticka en pläd

Om det fortfarande är hemmakontoret som gäller till våren finns det ett enkelt och snyggt sätt att optimera förvaringen. Samla alla pennor och block på ett ställe i matchande korgar, antingen på skrivbordet eller i en hylla. Om ni inte jobbar hemifrån är det också ett perfekt sätt att förvara hudvårdsprodukter eller smink i badrummet. Att virka förvaringskorgar är hur lätt som helst och kräver inga förkunskaper, allt som behövs är en virknål, bomullsgarn och en sticknål.

Sökfras på YouTube: Virka en korg

Välkomna era inre konstnärer med mugg-målning. Uppdatera enfärgade muggar som ni har hemma eller hitta billiga varianter på er lokala second hand. Använd färg eller pennor till porslin för att skapa snygga abstrakta motiv, rita figurer eller skriva roliga citat. Fantasin sätter gränserna och det är lätt att anpassa efter skicklighetsnivå.

Sökfras på YouTube: DIY muggar

Återanvänd gamla glasburkar från matbutiken som förvaringsburkar i köket. Ta bort etiketten och rengör innan användning, sedan är det fritt fram att fylla dem med valfritt innehåll. Kryddor, socker och te är några förslag, men det fungerar lika bra med andra saker som finns hemma. Samla burkarna på en fin bricka som sällan används och ställ på matbordet, placera dem på en skärbräda i trä på köksbänken eller på en öppen kökshylla. Stora burkar och glasflaskor går också att använda som vaser till blommor eller sticklingar som väntar på att planteras.

Sökfras på YouTube: Ta bort etikett från glasburk

Lampskärmar kan upcyclas och piffas till på många olika sätt. Ni kan till exempel använda tyg eller tapetrester som ni redan har hemma för att klä in en befintlig skärm. Om ni är ute efter ett lite mer avancerat projekt går det också att förvandla en korg till en lampskärm eller hängande lampa. Gamla korgar kan också användas till att göra en ampel för att hänga upp växter i taket, vilket är perfekt om ni inte har så mycket yta att ställa krukorna på.

Sökfras på YouTube: DYI lampskärm

Saknas det något på väggarna? Att skapa egen konst är ett effektivt sätt att göra lägenheten mer personlig och det behöver inte vara svårt. Om porträttkonst är utanför er komfortzon kan ni satsa på en spackeltavla som tillför textur istället. Om ni har spackel och överbliven färg kvar sedan inflyttningen är det ännu bättre, då kan ni använda resterna för att måla på en vanlig målarduk. Klassiskt vitt eller en annan härlig färg är upp till er.

Sökfras på YouTube: DIY Spackeltavlor